HTML

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

"Gyűlölöm a gyűlöletet"

2016.10.05. 19:05 :: Rostás Farkas György

Mostaimg_20160816_162545_1.jpgnában nemcsak a Bibliámat forgatom gyakran, hanem Ördögh Szilveszter köteteit is. Mélyen érintett egy mondata: "Gyűlölöm a gyűlöletet!"

A dolgok a szívben és az agyban dőlnek el. Tehát üzennem kell, ha megtelik a szívem, hisz úgyis túlcsordul a mondanivaló.

Hogy mit gondol egy öreg író, amikor megtelik a szíve fájdalommal, és üzenni akar az utánunk jövőknek mielőtt letelik a földi idő, és átköltözünk a mennyei hazába? Arra is gondolni kell, hogy ki nyit majd ajtót, s bátran bele merünk e tekinteni az ottaniak szemébe. Mert egyszer számot kell adni a földi életről, a tisztességről.

Eszembe jutott most Petőfi!

 Petőfinek is az a sora, melyben írja: „egy gondolat bánt engemet”. Engem most hirtelen több is.

Hogy sorjában haladjunk, mondom, amit gondolok. Mostanában sokan ellenségként tüntetnek föl bennünket, pedig soha nem voltunk azok, legfeljebb áldozatok.

Itt élünk, e honban, ami nemcsak hazánk, hanem otthonunk is. Az én filozófiám szerint : aki ellenségként tüntet fel minket, ő a mi ellenségünk. Szeretettel kell-kellene lennünk egymás iránt, hisz egyszer majd számon kérnek a szívverések.

Valamikor régen, megérkeztek a vándorló, hazát, otthont kereső törzsek, a cigányok is e honba, s bár a világ minden táján megjelentünk, de hazára csak itt leltünk.

A magyar nép szívélyesen és szeretettel fogadott, befogadott bennünket.  Amijük volt, abból adtak, mert csak abból adhattak.

Visszatérve: Úgy kezdődött, hogy mentünk,mentünk, vándoroltunk, néha bizony menekültünk, és itt hazára leltünk.

Mostmár csak egy gondolat: Mi lesz, ha beköszönt a tél… Fázunk, éhezünk, ismét menekülünk? Dejó lenne egy kis melegre lelnünk! Most arra gondolok, amire a Kis herceg gondolt, az ő szeretett bolygóján: Mi lenne, ha egyszer szívet meg hazát cserélne az ember?!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rfgy.blog.hu/api/trackback/id/tr5611772721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása