HTML

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Habsburg Lotaringiai József Árpád főherceg halálhírére

2017.04.30. 22:57 :: Rostás Farkas György

Ma reggel Habsburg Kinga főhercegnő hívott telefonon. Éreztem a hangján, hogy égigérő baj van, s bebizonyosodott. Elhunyt Habsburg József Árpád Testvérünk!

p1150010_2.jpg

Abban a percben mintha megszűntem volna létezni.  Mintha kitépték volna a szívemet. Elvitted magaddal Odaátra, a csillagok közé. 

Beleordítottam a világba: itt hagytál Testvérem! Sír, zokog a lelkem. Gyászollak, amíg élek, mert árvábbak lettünk az árváknál.

Felidéződnek az utolsó találkozásunk emlékfoszlányai: Valami furcsa tüzet véltem fölfedezni a szemeidben. Mintha búcsúztál volna. Még visszanéztél egyszer, utoljára.

Ott ültem melletted a 60. házassági évfordulótokon. Sokat beszélgettünk, sok titkot elárultál.De így volt ez mindig, mikor együtt lehettünk. Mindig kivételes ünnep volt, és a szívem csordulásig megtelt.Most végtelen űr tátong a helyén! 

Drága Testvérem!img_6799_2.jpg

Amikor a Gellért szálló előtt elbúcsúztunk - miután átadtam neked a házassági évfordulón készült képeket -, integettél, mint aki egy nagyon hosszú útra készül, a leghosszabbra.

Elmentél hát. Már Odaát vagy a sok-sok csillagmilliárd között. Az angyalok vigyázzák az álmaidat! Jó testvér voltál! Amíg csak élek a szívem legféltettebb szerettei között őrizlek.

Őrizlek, és csak abban reménykedhetem, hogy Odaát majd találkozunk, és ott is együtt leszünk, mint ezen a pici földön, ahol éltük és páran még éljük az ilyen-olyan életünket.

De Nélküled, már sivárabbak és szürkébbek lesznek a mindennapjaink és az ünnepeink is.

Üzennék Odaátra, ha már találkoztál a mieinkkel, hogy őrizzék a tüzet, nagy szükség van az összetartozásra, mert már kezdenek elágazódni az utak, s félő, hogy többé nem fognak találkozni egymással. Jól meg kell gondolnunk!

Drága Testvérem, mindig elzarándokolok, ahogyan eddig is, a szeretett Alcsútra, gyertyát gyújtok, és imára kulcsolom a kezeimet, megköszönve, hogy voltál és testvérek lehettünk.

A szeretetet, amit felém és az én cigány népem felé sugároztál, őrizni fogom egész életemben! Isten ajándéka voltál számunkra, amiért mindig hálás leszek a mi Teremtőnknek!

József Testvérem!

Búcsúzom hát Tőled! Ígérem, hogy mindig beszélni fogok Rólad, hogy őrizzen téged az utókor, mint a cigányok jóságos pártfogóját.

Hasonlóan vélekedtél te is a szegény cigány népemről, mint egykoron a te szeretett dédapád, József főherceg tette. Mindig büszke voltál erre, és őrizted az Ő örökségét.

Isten áldjon és óvjon Odaát, abban a másik Univerzumban! Légy ott is mindig, mindörökké a mi jóságos nagy testvérünk, Ámen!

Oltárt emelek a szívemben Neked, a Te szerető testvéred: Rostás-Farkas György

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rfgy.blog.hu/api/trackback/id/tr9812470153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása