HTML

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Veszélyeztetett nép a cigány?

2017.07.31. 21:27 :: Rostás Farkas György

img_20160816_162545_1.jpgVeszélyeztetett nép a cigány! Évtizedek óta mondom, egyre csak mondom, és mintha süket fülekre találna a mondandóm.

Pedig higgyétek el, hogy most az egyszer, mintha igazam lenne. Meg van írva a csillagokban, hogy eddig tartott a cigányok sorsa, vagy sorstalansága.

Járt már így más is, egyszer mindenki számra véget ér az út. Lehet, hogy most rajtunk a sor! Vagy bekövetkezik, vagy nem, de van egy ilyen érzésem.

Elindultunk, jöttünk, néha menekültünk, ahogy Gergely Dezső rashaj testvérünk mondta, s most úgy tűnik, mintha az út véget ért volna.

Én mégis azt mondom, hogy a jövőnk a kezünkben van. Nem mindegy! Nem szabad könnyelműnek lennünk! A napi politikai előnyökért bűn kockára tenni gyermekeink, unokáink jövőjét.

A 2018-as választások ideje rohamosan közeledik, s a tét nem kicsi. Nem mindegy, hogyan tovább. Ez a cigányság sorsát is eldönti, eldöntheti.

A közbeszéd és a társadalmi érintkezés mindennapi gyakorlata egyre durvább, egyre jobban elszabadulnak az indulatok.

A helyzet bonyolult és szövevényes. Nem könnyű átlátni, kinek, kiknek állhat érdekében a társadalmi feszültségek gerjesztése. Még az is elképzelhető, hogy több, egymással ellentétes „elveket”, vagy inkább érdekeket valló csoportnak kapóra jöhet az indulatok, a gyűlölet felszítása.

Egy demokratikus jogállamban senki sem érezheti magát „törvényfelettinek”, akármilyen csoporthoz, közösséghez tartozzon is. Mindannyiunk személyes felelőssége, hogy milyen utat választunk. Illyés Gyula szavaival: „…a zsarnokságban mindenki szem a láncban…”

A gyűlölet pedig csak gyűlöletet szül. Én nem hiszek a „jogos” bosszúban és gyűlöletben. Én a szeretet erejében hiszek, még akkor is, ha ez ma reménytelennek tűnik.

Bízom a józan ítélőképességetekben!

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rfgy.blog.hu/api/trackback/id/tr112705183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása