HTML

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Advent kezdetén

2017.12.01. 16:09 :: Rostás Farkas György

fotosketcher_adv_2.jpgAz első mondattal mindig úgy vagyok, ahogyan az emberiség -  a világ kezdete óta - az első lépéssel. Minden megszólalás az első mondattal kezdődik, a leghosszabb út pedig az első lépéssel.

Elkezdődött az adventi időszak. Ilyenkor az ember elcsendesedik, s elgondolkodik azon, hogy pillanatok múlva ez az év is véget ér.

Ahogy szépen csendben morzsolgatom az éveimet, egyre többet gondolok arra, hogy hány szegény embernek lesz az asztalán karácsonykor ennivaló.

Árván, szegényen, fázósan, éhesen… És megjött a hideg is. Az erdő is magánkézben van, s már csak egyeseknek lehet elvenni a bőség kosarából.

Sokan érzik úgy, hogy hiába gyúlnak ki a karácsonyi fények, mind sötétebb árnyak borulnak rájuk.

A számvetés ideje? …. Erkölcsi felelősségünk, hogy kendőzés nélkül felmérjük, milyen idők következnek?

Mit is mondhatok magamnak és minden jószándékú embernek? Azt üzenem, próbáljunk meg segíteni a szükséget szenvedőknek. Nézzünk körül a világban, a mindennapi életterünkben.

Vegyük észre azokat, akiknek szükségük van ránk, a mi segítségünkre. Ne somfordáljunk el mellettük lesütött szemmel… Mindig van mit megosztanunk embertársunkkal.

Mit jelent a karácsony? Békét, szeretetet. Közeledte a papír szűzies fehérségével kényszerít őszinteségre, megbocsájtásra.

Mit jelent a megbocsájtás?Örömöt, amely feloldja a salakként ránk nehezedő ellentéteket, és visszahúz bennünket a szeretet fényének éltető lobogásába.

Talán Jézus és a Miasszonyunk Mária is meghallgatja imáinkat.

 Isten áldása legyen szép hazánkon, a cigányokon, a honfitársainkon, Ámen!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rfgy.blog.hu/api/trackback/id/tr7313409307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása