HTML

A mi Hazánk is...

2013.02.21. 16:42 :: Rostás Farkas György

Mi történik velünk? Tagjai vagyunk-e mi cigányok is a nemzetnek, mint azt a nemzetiségi törvény kimondja, vagy nem? Hazánk-e nekünk is a Magyarország, mint hittük eddig, vagy egyszerűen csak „elemek” vagyunk, mégpedig nem kívánatosak?

Ezer jel mutat erre. Én mégis igennel felelek a haza voltra, még akkor is, ha százszámra szaladtak világgá testvéreink. Nem tagadom e jogukat, hisz nincs idejük kivárni évtizedeket, míg gyermekeik és unokáik, dédunokáik minden téren felzárkózhatnak a többségi társadalomhoz, és emberhez méltó módon élhetnek.

Mégsem tagadhatjuk, hogy a mi torkunk is elszorul, nemcsak a cigány himnusz, hanem a magyar himnusz hallatán is. S nekünk is megdobogtatja szívünket a Szózat. S ettől nem sérül cigányságunk. Igenis, a mi értékeink gazdagítják a magyarságét, a magyarságé a miénket. Sorsunk összeköt bennünket, s nem szabad világgá szaladnunk, vagy itthon önként szegregálódnunk...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rfgy.blog.hu/api/trackback/id/tr875096794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása